|Terkini dari milan|

1. Amihana: Nilai Sekeping Hati 56 was the last post. New entry? Ntahla... (- . -')
2. SUS - dihentikan untuk seketika.
3. ABB - sedang dirombak. Progress may be updated.

Followers

Saturday, April 25, 2009

Jodoh 9

Mumbling o milanhawkin at 3:50 PM
Aku menekan2 perut. Senak. Pedih. Isk, gastrikku datang lagi! Cepat2 aku menggagau tangan mencari ubat gastrikku di bawah laci. Ah, nasib baik ada lagi. Dah lama betul penyakitku yang satu ini tidak datang menjengah. Mungkin disebabkan aku terlupa untuk makan tengah hari tadi, ataupun dek kerana stress memikirkan Adam.

Dua biji kapsul kutelan. Tanganku mencapai botol mineral yang sememangnya tersedia di mejaku dan meneguk rakus. Cepatlah hilang wahai penyakit. Aku paling tak suka kalau tubuhku ini tak sihat. Susah aku nak buat kerja.

“Hi, Imah. How’s the meeting last week? Hope everything was fine?” tiba2 saja Jackie muncul di hadapan mejaku.

Aku mengerut dahi sambil mengangkat muka ke arahnya. Ah, lambat betul ubat ni nak bertindak.

“Eh, kenapa ni? You sakit ke? Muka you pucatlah” Jackie segera mendepangkan tangannya dan meraba dahiku.

“Having a fever?” soalnya lagi. Aku menggeleng2kan kepala. Kalau dah sakit macam ni, aku memang malas nak bercakap. Harapnya dia faham aje bahasa badan aku ni.

“Then, period pain?” Jackie terus menerus menyoal.

“Gastric” jawabku sepatah. Aku memejamkan mataku sejenak, mahu mengelak dari menjawab pertanyaan Jackie.

“Oh my... you tak lunch ye. Hold on ya, I’ll get you something” Jackie akhirnya meninggalkan sisiku.

Aku merenung jam dinding office. Sudah pukul 4 petang rupanya. Waktu2 begini, hanya beberapa kerat saja penghuni office ini yang tinggal. Suzila pula entah ke mana. Mungkin ada urusan di luar. Biasanya mereka semua ni lebih banyak berurusan di luar pejabat. Lebih2 lagi dengan keadaan ekonomi Malaysia sekarang ni yang memaksa kami mencari client dengan lebih banyak.

Sebaik saja aku menghabiskan biskut bersama tuna yang dibawa Jackie, perutku terasa lebih lega. Dada pun dah semakin kurang sesaknya. Ah, nasib baik ada Jackie. Ada juga yang bertanyakan khabar.

“You’d better take care of yourself, Imah. Skipping lunch would do you no good. I know you wanna diet, but that’s not the way” Jackie yang sedari tadi memerhatikan aku makan mula bersuara semula.

Aku tersengih. Bila masa pulak la aku nak diet ni? Aku bukan dah kurus ke? Hahaha... tapi aku malas mahu menafikan kenyataan Jackie.

“I promise I wont skip lunch again. You have my word on it. Lagipun I terlupa la, bukan sengaja” jawabku dengan senyuman kecil. Gelihati melihat betapa risaunya Jackie.

“Good! Anyway, I ada hal mahu cakap dengan you. I would like you to take up Delicious You account, can or not? I got too much on my hand la right now. And my son is not really feeling well lately, so I always got to be home before 6. Pleaseeee.....” Sudah, Jackie ni dah buat muka kesian pulak.

Aisehmen... ini yang aku taknak ni. Bila dah start something, mesti terus kena ambil alih sampai habis. Aku gerun mahu berjumpa dengan Adam lagi. Confirmla dia akan sakitkan hati aku lagi. Isk...

“Can it not be me? I’d rather not take it up. Orang lain boleh tak?” aku pulak cuba buat muka kesian. Entah menjadi, entah tidak.

“Uh-huh... nope. I dont trust anyone as much as I trust you, Imah. I know I could always count on you. And Mr Adam is one of our new biggest client for us. Delicious you is not his one and only company, you know. We might be entrusted with his other companies’ accounts. Oh, come on. Dont be a spoil sport. Be confident. I already talked to Mr Khaidir about this and he totally agrees”

Siot betul la minah cina ni. Terus je bincang dengan boss tanpa beritahu aku dulu. Susah la aku nak menolak macam ni.

“If the boss says so...”

Matilah aku lepas ni. Confirm!

0 demented soul(s):

 

thydivaontheloose... tempat ambe jadi minah jiwang Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review