|Terkini dari milan|

1. Amihana: Nilai Sekeping Hati 56 was the last post. New entry? Ntahla... (- . -')
2. SUS - dihentikan untuk seketika.
3. ABB - sedang dirombak. Progress may be updated.

Followers

Sunday, October 7, 2007

Dia Milikku - 16h

Mumbling o milanhawkin at 10:28 AM
Hari yang ditunggu2 tiba jua akhirnya. Suara muzik yang berkumandang memeriahkan suasana kampung itu. Anak2 kecil berlari2an di sekeliling khemah. Saudara mara jauh dan dekat sudah mula membanjiri majlis. Malah teman sekolah dan teman sekerja Shaira juga sudah setia menemani Shaira di bilik pengantin.

Shaira yang mengenakan sepasang baju pengantin berwarna biru lembut, meremas jemarinya dengan cemas. Sesekali dia membelek2 wajahnya yang sudah siap dimekap oleh mak andam yang ditempah oleh keluarga Fakhrul. Wajahnya nampak lebih berseri dengan mekap nipis itu.

"Abang nak kita jadi pengantin paling bahagia untuk hari itu" Kata2 itu disemat ke dalam sanubarinya, membuatkan dia sentiasa mengukir senyum walaupun hatinya diburu rasa gelisah.

Paluan kompang yang menandakan kedatangan pengantin lelaki mula memenuhi ruang udara. Shaira semakin berdebar2. Hatinya gembira bercampur rasa takut. Akhirnya, mereka akan disatukan jua akhirnya. Tetapi, paluan kompang itu berhenti separuh jalan.

"Along...!!!" Achik sedang menjerit. Suaranya cemas sekali. Achik mendekati Shaira dengan muka yang basah. Shaira kehairanan.

"Along..." kali ini suara mak pula yang kedengaran. Shaira berpaling memandang wajah sedih sang ibu. Abah yang berdiri di sebelah mak juga menunjukkan wajah yang pilu. Entah kenapa, Shaira dapat merasakan ada sesuatu yang buruk telah terjadi. Sesuatu yang amat buruk.

0 demented soul(s):

 

thydivaontheloose... tempat ambe jadi minah jiwang Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review