|Terkini dari milan|

1. Amihana: Nilai Sekeping Hati 56 was the last post. New entry? Ntahla... (- . -')
2. SUS - dihentikan untuk seketika.
3. ABB - sedang dirombak. Progress may be updated.

Followers

Sunday, July 22, 2007

::Kusimpul Mati - 16::

Mumbling o milanhawkin at 11:21 AM
’Sya dah pulang’

Kata2 itu berputar2 di mindanya. Sudah beberapa malam dia tak dapat melelapkan mata bila teringatkan ayat keramat itu. Sya sudah pulang. Pulang ke Malaysia. Pulang pada Amirul. Inilah saat yg paling tidak diingininya. Dia merasa takut. Takut pada kenyataan yg bakal terjadi.

‘Sya, maafkan aku. Aku bersalah pada kau.’

Dapatkah Syalinda memaafkannya jika dia tahu perkara sebenar? Tidakkah Pn Soraya dan En Zulkifli akan memberitahu anak mereka? Pastilah dia akan disalahkan dalam hal ini. Bukankah dia yg bersetuju untuk berkahwin dengan Amirul biarpun dihalang? Bagaimana mahu diterangkan pada Syalinda tentang ini?

Dan Amirul... Lelaki itu terus saja pulang dari Genting sebaik saja mendengar perkhabaran itu dari Dani. Apa yg akan terjadi pada perkahwinan mereka? Pasti Amirul masih mahu memiliki Syalinda. Pasti dia akan memaafkan perbuatan Syalinda. Bagaimana dengan aku pula? Akankah aku di... Tidak. Ya Allah, tolonglah selamatkan cintaku ini.

Mila mengeluh lagi. Tudungnya dirapikan kembali bila sedar ada helaian rambut yg terkeluar. Dia mengerling ke arah jam dinding di bilik pejabatnya. Sudah pukul 1.00 petang. Waktu untuk lunch tapi dia tak terasa lapar langsung. Tapi, perut perlu diisi.

”Mila, makan” Hani, teman sepejabat Mila berdiri di pintu.

”Ah, OK. Kejap ye, aku kemaskan meja” Mila kembali menyusun beberapa fail yg berterabur di atas mejanya.

”OK, I’ll wait. Err...aku nak tanya sikit boleh tak?”

Mila memandang Hani yg sudah duduk di kerusi di hadapannya dengan kening sedikit terangkat.

”Apa dia?”

”Kau dah kahwin ek?”

”Huh??” Macam mana minah ni boleh tahu?

”Tu” Mata Hani menunjuk ke arah cincin di jari manis Mila. Jemarinya menyentuh cincin permata satu di jarinya. Cincin ini... Hatinya tiba2 terasa pedih. Pedih yg amat sangat hingga tanpa sedar tangannya menekan dadanya.

”Eh, kenapa ni?”

Mila tersentak, kemudiannya tersenyum lemah.

”Takde apa. Sorry. Ini sebenarnya cincin kahwin mak aku. Aku baru jer pakai” Mila berkalih kata.

Mulut Hani membentuk huruf 'O' walaupun sebenarnya sedikit ragu dengan penjelasan dari gadis itu.

”Ehem!” Kedua mereka berpaling serentak pada suara yg baru muncul itu. Dani terpacak dengan segaknya di muka pintu dengan sejambak bunga di tangannya.

Apa pula yang mamat ni buat kat sini? Dan macam mana dia boleh tahu aku kerja kat sini?

”D..Dani...”

”Hi. Sorry kalau saya kacau awak. I came here to ask you to accompany me for lunch. Boleh?” pelawa Dani, tersenyum memandang Mila yg kelihatan benar2 terkejut.

Dani memandang sekilas pada Hani, menganggukkan kepalanya lalu terus berjalan mendapatkan Mila. Terlopong mulut Hani memandang jejaka tampan itu. Hairan, macam mana perempuan biasa macam Mila ni boleh dapat lelaki tampan macam lelaki itu? Ini nak kena belajar ni, desis Hani sambil tersenyum simpul pada jejaka berkenaan.

”Or you’ve got another plan already?” Dani terus2an merenung wajah Mila walaupun soalan itu ditujukan pada Hani.

”Eh, tak.. takde... saya just berborak jer dgn dia. Er.. Oklah Mila. Aku jalan dulu. Bye!” Hani bergegas keluar setelah menghadiahkan sebuah senyuman penuh makna pada Mila. Mila memandang hampa. Ingatkan boleh ajak jadi teman, takdelah nampak sangat keluar berdua.

”For you” Dani menghulurkan jambangan bunga ros merah itu pada Mila. Dengan teragak2 Mila menyambutnya.

”Awak ni... membazir aje” ucap Mila sambil mencium haruman bunga ros. Ini kali pertama seseorang menghadiahkan bunga padanya. Sedikit sebanyak, terasa gembira juga hatinya.

”Shall we?”

Uhh...

2 demented soul(s):

Joshua said...

It's so nice for me to have found this blog of yours, it's so interesting. I sure hope and wish that you take courage enough to pay me a visit in my PALAVROSSAVRVS REX!, and plus get some surprise. My blog is also so cool! Don't think for a minute that my invitation is spam and I'm a spammer. I'm only searching for a public that may like or love what I write.

Feel free off course to comment as you wish and remember: don't take it wrong, don't think that this visitation I make is a matter of more audiences for my own blogg. No. It's a matter of making universal, realy universal, all this question of bloggs, all the essential causes that bring us all together by visiting and loving one another.

You must not feel obliged to come and visit me. An invitation is not an intimation. Also know that if you click on one of my ads I'm promised to earn 8 cents for that: I would feel happy if you did click it, but once again you're totaly free to do what ever you want. I, for instance, choose immediatly to click on one of your ads, in case you have them. To do so or not, that's the whole beauty of it all.

I think it's to UNITE MANKIND that we became bloggers! Don't see language as an obstacle but as a challenge (though you can use the translater BabelFish at the bottom of my page!) and think for a minute if I and the rest of the world are not expecting something like a broad cumplicity. Remenber that pictures talk also. Open your heart and come along!!!!!

Nana said...

knpela mila ni bodo sgt..

 

thydivaontheloose... tempat ambe jadi minah jiwang Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review